gun het reewild rust

Gun het reewild rust.

 

De leden van de Wildbeheereenheid Beesel-Reuver-Swalmen hebben op diverse plaatsen in het buitengebied posters opgehangen om pasgeboren reekalfjes te beschermen.

In de maanden mei en juni worden overal in ons land reekalfjes geboren. De reegeit brengt haar jongen bij voorkeur ter wereld in het hoge gras waar de reekalfjes goed verborgen zijn.

Wat kunt u doen om het reewild niet te verstoren?

Blijf zoveel mogelijk op de paden en houd uw hond aan de lijn, zeker als deze de neiging tot jagen heeft. Hierdoor voorkomt u niet alleen veel stress bij het reewild, maar tevens het opjagen van het wild met alle gevolgen van dien.

Veelal verongelukt een ree door aanrijding waarbij de automobilist letsel kan oplopen. Tevens raakt het reekalf zo zijn moeder kwijt of valt ten prooi aan bijtende honden.

Het kan zijn dat u een reekalf tegenkomt tijdens uw wandeling. Hoe vertederend ook, raak het jong niet aan, want door de mensengeur zal de moeder aar jong verstoten. Het kalfje is niet door de moeder verlaten. Zij is in de buurt en komt regelmatig het jong zogen.

Gun het reewild de rust om op te groeien en bewonder deze prachtige dieren van een afstand.

 


 De wildbeheereenheid is de vereniging van lokale jachthouders en jagers die uitvoering geeft aan verantwoord en duurzaam wildbeheer.